Henk Veerman: "Met deze ploeg is het een lastig verhaal"

Sportclub Heerenveen verloor zaterdag met 1-0 van PEC Zwolle, waarmee nu alle zes wedstrijden van de voorbereiding verloren zijn. Aanvoerder Henk Veerman tempert de verwachtingen voor het komende seizoen dan ook.
Henk Veerman
"Ik denk dat de supporters verwachten dat we bovenin de middenmoot gaan spelen, maar of dat realistisch is moet je je afvragen." De ploeg is volgens Veerman nog niet sterk genoeg. "We praten heel vaak over wie er nog komen gaat, maar we hebben op dit moment deze ploeg en dan is het gewoon een lastig verhaal. We moeten iedere week ons best te doen om de punten binnenshuis te houden."

Nieuwe aanvoerder

Veerman werd deze week door Johnny Jansen gekozen als aanvoerder. "Ik vind het een eer, omdat je de leiding hebt over deze groep jongens." De spits heeft er vertrouwen in dat hij de daarvoor benodigde kwaliteiten heeft. "Dat denk ik wel, maar dat gaan we extra goed zien dit jaar. Je moet die jongens elke dag motiveren om beter te worden."
Johnny Jansen
Heerenveen miste door blessures en interlandverplichtingen een groot aantal spelers. "Met deze ploeg is het gewoon te licht", zegt trainer Johnny Jansen."Ik denk dat het elftal van vandaag spijkerhard heeft geknokt om een goed resultaat neer te zetten", zegt Jansen. "Ik denk dat we een aantal dingen gewoon heel goed gedaan hebben. Maar kwalitatief moet er gewoon wat bij."
Door de slechte resultaten in de voorbereiding zijn de verwachtingen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II niet hoog. "Ik ga ervan uit dat er dan een heel ander team staat", zegt Jansen. "Maar dan nog, je hebt een week. Dresevic en Floranus zullen wat later aansluiten. Dus ik denk dat de kunst is om een degelijk elftal neer te zetten dat wel heel enthousiast gaat spelen."
Arjen van der Heide2
Arjen van der Heide had het de eerste helft lastig, zegt hij. "Verdedigend was het nog niet echt voor elkaar en ik kreeg de bal niet veel. Dat lag ook een beetje aan mezelf, hoeveel energie ik erin steek en hoe ik vrijliep." Dat ging in de tweede helft al heel wat beter, zegt hij zelf. "Toen kreeg ik ook meer de bal, kon ik wat acties maken en wat voorzetten."

Strijd om basisplaats

Nu Chidera Ejuke vertrokken is, komt er een plekje in de basis vrij. "Ze zullen er ongetwijfeld nog wel iemand bijhalen, daar moet ik de strijd mee aangaan. Maar dit is wel weer een kans om me te laten zien."
Van der Heide hoopt dat hij de strijd om een basisplaats kan winnen, maar als dat dit jaar nog niet lukt is het geen schande, vindt hij. "Sommige mensen leggen er heel veel druk op, dat het dit seizoen moet. Maar dat vind ik zelf niet. Binnen nu en twee of drie jaar. Dan moet het wel gebeuren."