Harkemase Boys begint seizoen met winst, groot verlies voor ONS

Harkemase Boys heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen meteen drie punten gepakt. VVOG werd met 1-0 verslagen. ONS Sneek ging in de eerste wedstrijd in de hoofdklasse B met 1-5 onderuit tegen Berkum, Buitenpost verloor met 1-0 van Genemuiden.
© Orange Pictures
Harkemase Boys begon goed, maar werd net voor rust pas echt gevaarlijk. Nadat Berwout Beimers al eens over had gekopt, was het Thomas Prinsen die de Harkieten in de 37e minuut op voorsprong zette.
Na rust konden de Harkemase Boys er niet echt uitkomen. Een paar minuten voor tijd kwam er nog een grote kans. Thomas Prinsen schoot de bal ook binnen, maar hij stond buitenspel. Harkemase Boys ontsnapte in de laatste minuten nog toen VVOG een enorme kans kreeg. Doelman Jansema stond echter op zijn plek, dus de drie punten gingen mee naar Harkema: 0-1.
De reactie van trainer Jan-Piet Bosma van Harkemase Boys

Buitenpost verliest maar net

Buitenpost begon haar derde seizoen in de hoofdklasse B met een wedstrijd in en tegen Genemuiden, het team van oud-Buitenposttrainer René van der Weij. De thuisploeg kwam in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Omar Kavak. De oud-speler van onder anderen Go Ahead Eagles en FC Emmen kon na een slalom in het strafschopgebied de bal in de verre hoek schieten.
In de tweede helft waren de kansen vooral voor Genemuiden. Ze dachten in de 68e minuut ook te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Buitenpost probeerde met een slotoffensief nog een puntje te pakken, maar een 1-0 verlies was niet meer te voorkomen.

ONS hard onderuit

ONS Sneek, dat vrijwillig degradeerde van de derde divisie naar de hoofdklasse B, begon het seizoen op eigen veld tegen Berkum. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar doelpunten kwamen er in de eerste helft niet.
Kort na rust kon Berkum ineens keihard toeslaan. In de 51e minuut opende Jonathan van Marle de score. Nog geen drie minuten later maakte Chris van der Meulen er 0-1 van en in de 59e minuut werd het ook nog 0-3 door een doelpunt van Johnsen Bacuna.
De gifbeker was toen nog niet leeg voor de Snekers, want in de 68e minuut maakte Bas van Wijnen er 0-4 van. Van Marle schoot in de 75e minuut zijn tweede erin. ONS kon daarna nog wel de eer redden: een doelpunt van Ruendel Martina zette de eindstand op 1-5.