Friese burgemeesters de weide in in het belang van vriendschap

De burgemeesters Sybrand Buma (Leeuwarden), Jannewietske de Vries (Súdwest-Fryslân) en Marga Waanders (Waadhoeke) troffen elkaar vrijdag om te praten over vriendschap. Ze deden dat op de plek waar de drie gemeenten elkaar kruisen; een boerderij in Oosterlittens. De ontmoeting is onderdeel van de Karavaan van de vriendschap. Dat wordt al twee jaar georganiseerd door schrijver en journalist Simon Vuyk uit Harlingen.
Fryske boargemasters de greide yn foar belang freonskip
Vuyk begon begin dit jaar met de Karavaan van de vriendschap. Een jaar lang fietst hij iedere vrijdag van de maand een route met zijn bakfiets. Het doel daarvan: mensen bij elkaar te brengen en eenzaamheid tegengaan. Door de coronacrisis zijn sommige etappes uitgevallen, maar intussen is hij weer bezig met zijn tour.
© Omrop Fryslân, Timo Jepkema
De burgemeesters Buma, De Vries en Waanders hebben samen met inwoners uit omliggende dorpen een wandeling door de weide gemaakt. Op de plaats waar de drie gemeentegrenzen grenzen, stopten ze. De drie burgemeesters droegen een Fries gedicht over vriendschap voor. Gitarist Bruno Rummler zorgde voor de muziek. Vanwege de coronamaatregelen mochten mensen niet zingen, maar ze mochten wel mee neuriën en dansen.
Ferslachjouwer Timo Jepkema wie by de Karavaan van de vriendschap
© Omrop Fryslân, Timo Jepkema