Verdedigende moeilijkheden bij SC Cambuur: "Het wordt kielekiele"

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur zal moeten puzzelen om een opstelling te maken voor de wedstrijd tegen MVV. Er ontbreken in ieder geval vier van de acht verdedigers bij de Leeuwarders. Sven Nieuwpoort is nog een twijfelgeval.
Trainer Henk de Jong
Met Erik Schouten, David Sambissa en Alex Bangura zijn er al drie verdedigers langer geblesseerd. Daar komt Kellian van der Kaap bij, die vrijdag op de laatste training met een blessure afhaakte. Sven Nieuwpoort ontbrak vrijdag, maar volgens De Jong kan hij waarschijnlijk wel spelen. Daarnaast zijn alleen Doke Schmidt, Jasper ter Heide en Calvin Mac-Intosch over als verdedigers. "Het wordt kielekiele, maar dan bedenken we wel wat. Er zijn wat twijfelgevalletjes, maar die hebben we er vandaag uitgelaten. Het zijn allemaal andere dingetjes, ze hebben tikken gehad en daar kun je niet zoveel aan doen", vertelde de Drachtster na de training.
Verdedigend moet De Jong puzzelen dus, maar het middenveld en de aanval blijven hetzelfde als vorige week tegen NEC.
Tegenstander MVV heeft de afgelopen zomer heel veel spelers verloren, maar toch behaalden ze vorige week een knap gelijkspel bij Almere City (0-0). Dat heeft ook indruk gemaakt op De Jong. "MVV heeft het ontzettend goed voor elkaar. Tactisch waren ze goed en ze probeerden er snel uit te komen. Ik vond het wel heel knap. Wij zijn gewaarschuwd."
Doke Schmidt
Een verdediger die tegen MVV wel kan spelen is Doke Schmidt. Afgelopen week speelde hij een goede wedstrijd tegen NEC, wat er toe leidde dat hij in het elftal van de week stond van de Keuken Kampioen Divisie. "Volgens mij wordt dit gebaseerd op statistieken. Dus dat betekent dat je wat dingen goed hebt gedaan volgens de statistieken. Normaal hecht ik daar iets minder waarde aan."
De selectie van de Leeuwarders gaat morgen al vroeg richting Maastricht. Je zou kunnen zeggen: als speler is er niet veel aan om zo'n vier uren in de bus te zitten. Schmidt maakt zich daar niet zo druk om. "Dan kunnen we wat meer spelletjes spelen. Of je kijkt een Netflix-aflevering. We komen onze tijd wel door, dus ik zie daar geen probleem in."
Sven Nieuwpoort na zijn eerste goal voor Cambuur tegen NEC © Orange Pictures
De wedstrijd tussen SC Cambuur en MVV begint zaterdagavond om kwart voor zeven. Het is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt vanuit De Geusselt in Maastricht het commentaar.
Er is dit weekend twee keer een Cambuur Sjoernaal. Zaterdag om vooruit te kijken op de wedstrijd tegen MVV, met daarin ook een reportage over buschauffeur Evert van Dijk die de spelers naar Maastricht rijdt. Zondag is er een uitgebreid wedstrijdverslag te zien in het Cambuur Sjoernaal.