Omrop TIP: Luister hier het Fierljepkafee terug

Bij Omrop Fryslân is op de vrijdagavond voor het FK fierljeppen traditioneel het Fierljepkafee te beluisteren. Presentator Gerrit de Boer ontvangt gasten uit de fierljepwereld en we blikken vooruit op het Fries kampioenschap van 2020 in Winsum. Maar er is natuurlijk ook veel ruimte voor opvallende en interessante verhalen uit het verleden.
© Martin de Jong
Een bijzondere editie van het Fierljepkafee deze keer, want vanwege de coronamaatregelen zal er geen publiek bij zijn. De gasten worden ontvangen in de Fierljeppolder in Noardburgum, en natuurlijk wordt er gepraat over het fierljeppen in coronatijd.
Verder blikken we terug op het FK van 2006, toen junior Hannes Scherjon voor een enorme verrassing zorgde door de Sulveren Pols voor de neus van favoriet Bart Helmholt weg te kapen. We hebben het ook over comeback-ljeppers en over ljep-avonturen in Zweden. En we wagen ons aan een voorspelling over de winnaars van zaterdag.
Het Fierljepkafee is hieronder terug te luisteren:
Fierljepkafee
© Omrop Fryslân

FK 2020 zonder publiek

Vanwege de coronamaatregelen wordt er zaterdag geen publiek toegelaten bij het Fries kampioenschap in Winsum. Alleen op uitnodiging zijn 250 plaatsen ingedeeld, er worden geen kaarten verkocht. Dus kom niet naar Winsum, maar volg het FK zaterdag live bij Omrop Fryslân, vanaf 13.30 oere, op televisie, radio en via de website en de app.