Ruim zeventig procent van het onderwijs op Campus Fryslân wordt fysiek gegeven

Ruim zeventig procent van het onderwijs van Campus Fryslân zal dit studiejaar gewoon fysiek op de campus worden gegeven. Dat bleek donderdag tijdens de officiële opening van het academisch jaar van Campus Fryslân. "De rest wordt een combinatie tussen hybride onderwijs en online onderwijs", zegt Andrej Zwitter, decaan van Campus Fryslân.
RUG / Campus Fryslân © Omrop Fryslân, Sian Wierda
"Dat kan omdat ons gebouw daarvoor heel goed geschikt is. We hebben veel kleine kamertjes, waardoor studenten veel apart van elkaar kunnen zitten. Daarbij hebben we een nieuw hybride model van onderwijs, dat betekent dat wij met een digitaal scherm verschillende kamers met elkaar kunnen verbinden. Waardoor de studenten parallel het onderwijs kunnen volgen. Fysiek, maar toch ook digitaal", legt Zwitter uit.

Blij

Volgens Zwitter zijn de studenten er erg blij mee dat het grootste gedeelte van de lesstof gewoon op de campus wordt onderwezen. "Hartstikke blij. Dat is wel het belangrijkste. De ervaring om in Leeuwarden te studeren moet een mooie blijven. De studenten hebben zich tot nu toe daar alleen maar positief over uitgesproken", zo zeg Zwitter.
Het grootste hoogtepunt van het studiejaar vindt echter pas in januari plaats. Dan komt Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de nieuwe masteropleiding Klimaatadaptatie openen.
"Wij hebben een goede samenwerking met het Global Center of Adaptation. Dat is een internationale organisatie waarvan Ban Ki-moon de voorzitter is. De CEO van dit centrum, Patrick Verkooijen, is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit en is ook specifiek aangesloten bij de Campus Fryslân. Hij heeft het mede-georganiseerd en mogelijk gemaakt", zegt Zwitter. "Dat is denk ik een van de grootste successen die we tot nu toe kunnen vieren en daar zijn we ontzettend trots op."
Andrej Zwitter, decaan bij Campus Fryslân