Tijdelijke terrasuitbreiding vanwege corona moet blijven, vindt VVD Leeuwarden

De VVD-fractie in de gemeente Leeuwarden heeft het college van burgemeester en wethouders vervolgvragen gesteld over de verruiming van de coronamaatregelen voor de horeca. De fractie wil weten of het college bereid is de tot 19 oktober geldende verruimingen door te trekken naar de periodes daarna.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
De fractie heeft op 20 april ook al vragen gesteld aan het college om de inzet voor lokale ondernemers te vergroten. Het college verruimde de maatregels daarop tot 19 oktober, maar dat loopt dan af. De ondernemers en de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland hopen dat gemeenten de verruimde regels zullen verlengen en dat de huidige terrasuitbreiding kan blijven.

Kouder

De VVD-fractie heeft de afgelopen periode met verschillende horeca-ondernemers gepraat. Zij zoeken mogelijkheden om straks wanneer het kouder wordt, ook open te kunnen blijven.
De horecaondernemers hebben zekerheid nodig als compensatie voor het slechte voorseizoen toen ze nog niet open mochten, zegt VVD-raadslid Serge Hollander. Hij is niet bang voor wildgroei, dat alle regels aan de kant worden geschoven. Ondernemers in de stad zijn creatief genoeg om er op een goede manier invulling aan te geven, vindt Hollander. Hij noemt als voorbeeld het terras van De Walrus op het Gouverneursplein.
Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. In sommige gevallen kunnen winterterrassen prima, al moeten de sluitingstijden wel goed in de gaten worden gehouden om overlast voor de buurt te voorkomen, volgens Hollander.