UNIS Flyers maakt selectie in orde voor komend seizoen

De ijshockeyers van UNIS Flyers krijgen er volgend jaar een nieuwe speler bij. De 20-jarige Guy Kunst komt over van het opleidingsteam van de Tilburg Trappers, waar hij de afgelopen drie jaar speelde. Daarnaast heeft verdediger Wesley Zoutman (19) zijn contract bij de Flyers met één seizoen verlengt.
© Martin de Jong
Kunst is geboren in Groningen en komt dus na drie jaar in Tilburg terug naar het Noorden. ,,Ik heb goed contact gehad met coach Mike Nason. Uit die gesprekken kwam al snel naar voren dat ik graag naar UNIS Flyers wilde komen. Mike heeft ook gesproken met de coach van het Oberliga-team over mij, en ook die referentie was positief," is wat Kunst op de webside van de Flyers zegt. Afgelopen jaar maakte hij drie goals en twee assists in negentien wedstrijden in de BeNe-League

Jaar erbij voor Zoutman

De 19-jarige Wesley Zoutman is een oude bekende van de nieuwe aanwinst Kunst, zegt de laatstgenoemde. "We hebben eerder samen gespeeld bij Gijs Groningen in de BeNe-League, en daarnaast ook in eerste divisie. Ook speelden we samen in diverse jeugdteams. Het is leuk om hem bij UNIS Flyers weer te treffen."
Zoutman kwam vorig jaar in actie voor het toekomstteam van de Flyers, maar speelde ook mee in de BeNe-League. Hij hoopt uit te groeien tot basisspeler in het team van coach Mike Nason. "Ik hoop dat we hetzelfde kunnen bereiken als vorig jaar, en dat we een nog beter team worden als vorig jaar."