Sven Nieuwpoort opende de score tegen NEC "blij dat ik weer iets kan terugdoen"

Sven Nieuwpoort is na een kwakkelseizoen blij dat hij weer iets kan terugdoen voor Cambuur. Sportclub Cambuur begon vrijdagavond met een verdiende 2-0 overwinning aan het nieuwe seizoen en hij opende de score.
Sven Nieuwpoort
"Vorig seizoen heb ik niets kunnen en laten zien. Ik ben blij dat ik hier nog ben. En helemaal dat ik in deze wedstrijd de 1-0 maak", zegt Nieuwpoort.
De goal was met hands, maar dat zag de scheidsrechter niet en er was geen videocontrole. Nieuwpoort geeft toe dat hij de bal met de arm raakte. "Voor mijn gevoel kreeg ik een zet waardoor ik hem niet goed kon timen, Ik sprong eerder dan dat de bal kwam en kon er niet bij met mijn hoofd. Maar met mijn arm wel gelukkig. Ik ben blij dat niemand het gezien heeft."
Henk de Jong
Henk de Jong is "hartstikke blij" met de overwinning. "Er was wel een beetje lawaai. Je kunt de mensen ook niet de mond dichtbinden. We doen het netjes en de mensen zitten op afstand. Het was weer een heerlijk avondje en ik was blij dat er een beetje lawaai was. Hartstikke lief. Maar we doen het netjes."
Cambuur speelde na het eerste doelpunt wel minder goed. "Dat is kracht", We missen nog de scherpte om een hele wedstrijd te spelen zoals wij dat doen. Wij zijn de enige ploeg die vol op de helft van de tegenspeler speelt, die vol drukt geeft. Dat kost kracht. NRC speelde compacter. Wij overbruggen afstanden die niet normaal zijn. Dan mogen de jongens wel er even iets meer moeite mee hebben. Vergeet niet, we hebben zes maanden niet gevoetbald. Het is gewoon wennen."