Cambuur pakt eerste drie punten van nieuw seizoen met verdiende 2-0 overwinning

SC Cambuur is vrijdagavond met een welverdiende 2-0 overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. In het Cambuurstadion in Leeuwarden had het team voldoende aan twee dode spelmomenten om NEC met nul punten terug te sturen naar Nijmegen. Aanvoerder Sven Nieuwpoort en spits Robert Mühren zorgden voor de twee goals voor Cambuur.
Sven Nieuwpoort

Cambuur dominant, maar niet doortastend

SC Cambuur was in de eerste helft wel dominant, maar kon niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Het was een helft van 'net niet': de laatste pass was dan niet scherp genoeg en deze kwam vaak niet aan. Cambuur kreeg wel een aantal hoekschoppen, maar vanuit de meeste corners kwam niet veel gevaar voor keeper Alblas van NEC.
Door zowel Kallon als Antonia, die meerdere keren wisselden van kant, werden vele voorzetten gegeven. Die kwamen vaak niet aan, of er zat net een verdediger van NEC tussen.

Grootste kansen

Linkervleugelverdediger Jasper ter Heide maakte na zo'n tien minuten een overtreding aan de linkerkant van het veld. Middenvelder Jordy Bruijn van NEC kreeg de grootste kans met een vrije trap vanaf de rechterkant. Via keeper Sonny Stevens van SC Cambuur ging de bal via de lat over de goal.
© Orange Pictures
Ook buitenspeler Jarchinio Antonia kreeg na 38 minuten een grote mogelijkheid om de impasse te doorbreken, maar kon het niet verzilveren. De bal kwam voor uit een hoekschop van Hoedemakers, keeper Alblas van NEC zat helemaal mis, maar Antonia raakte de bal niet zoals hij wilde, waardoor ook deze over de goal zou gaan.

Vuurwerkshow

In de pauze liet een groep supporters van zich horen buiten het stadion. Met veel vuurwerk werden de spelers 'wakker geschud'.
Henk de Jong
De vuurwerkshow buiten het stadion zou nog een paar minuten aanhouden tijdens de tweede helft, waardoor ook de voetballers aan beide kanten leken te worden opgeschud. In de 49e minuut nam Robin Maulun een hoekschop en die werd met behulp van een prachtige zweefduik 'ingekopt' door verdediger Sven Nieuwpoort. Zodoende kwam de stand op 1-0. Nieuwpoort raakte de bal met de hand en zo kwamen de Leeuwarders op voorsprong. Het was voor de aanvoerder het eerste doelpunt in het shirt van de geel-blauwen.

NEC wat sterker

Na de 1-0 door Nieuwpoort kwam NEC al beter in het spel en begon het meer aanvallend te spelen, maar er verschenen nauwelijks grote kansen. Jordy Bruijn probeerde een penalty te verzilveren, maar hij viel als 'een stervende zwaan' en daar trapte scheidsrechter Rob Dieperink niet in. Uit een andere counteraanval kreeg NEC ook nog een kans, maar de verdediging van Cambuur kreeg de bal opnieuw onder controle.
Spits Robert Mühren gaf na 74 minuten een lange bal op Issa Kallon. Hij dribbelde de 16 in en werd door Van Rooij onderuit gehaald. Dieperink floot voor deze overtreding en daar kwam een penalty voor Cambuur. Mühren pakte de bal op en schoot de bal strak in de linkerhoek. Daarmee maakte de topscorer van het vorige seizoen de eerste goal van dit seizoen.

Stand blijft in voordeel van Cambuur

De Leeuwarders smeten na de tweede goal de wedstrijd in het slot en konden de wedstrijd makkelijk uitspelen. De trainers van beide ploegen deden nog enkele wissels, maar echt grote kansen kwamen er in de eindfase van dit duel niet meer. Zo pakte Cambuur op zakelijke wijze de eerste drie punten van het seizoen 2020/2021.
SC Cambuur - NEC Nijmegen: (0-0) 2-0, 50' Sven Nieuwpoort 1-0, 75' Robert Mühren 2-0 (Str.)
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Nieuwpoort, ter Heide; Jacobs (84. Breij), Maulun (84. Oratmangoen), Hoedemakers; Kallon (75. Korte), Mühren, Antonia (88. Paulissen).