Weromrop: Kijk hier het slotconcert van Simmer 2000 terug

In het jaar 2000 stond Fryslân de hele zomer in het teken van Simmer 2000, de grote Friezenreünie. Met grote evenementen zoals de Slachtemarathon en het muziekspektakel Simmertime. Maar ook in de Friese dorpen werd van alles georganiseerd. Deze zomer blikken we elke zaterdag terug op Simmer 2000. Met een greep uit de mooiste en interessantste programma's, die op Weromrop zijn te vinden. Met als laatste van deze serie, een registratie van het slotconcert.
Het Slotconcert Simmer 2000 werd opgenomen op 22 juli 2000 in het FEC in Leeuwarden. Met medewerking van De Kast, Rients Gratama, Piter Wilkens, Maaike Schuurmans, Albert Bonnema, Basic Bigband, De Bazuin en het NNO. 'It paad werom', 'De bugel fan Looft Den Heer' en het Simmer 2000-lied, ze komen allemaal nog een keer voorbij.

Heruitvoering slotconcert live te volgen

Omrop Fryslân doet het slotconcert van Simmer 2000, SimmerTime, twintig jaar later nog eens over. Op zaterdag 29 augustus gaan dezelfde artiesten het SimmerTime opnieuw uitvoeren. De Kast, Piter Wilkens, Albert Bonnema en Maaike Schuurmans komen daarvoor naar Boazum. Sneon yn Fryslân is er live bij, alles is voor iedereen live te volgen van 13.00 tot 18.00 uur op radio en televisie bij Omrop Fryslân.
Tot en met 29 augustus worden ook in het radioprogramma Sneon yn Fryslân elke week herinneringen opgehaald. Sneon yn Fryslân is tussen 13.00 en 18.00 uur te volgen op radio en televisie.