Podia in Sneek luiden noodklok: drummer gaat kopje onder voor commissaris

Met een drummer die al trommelend kopje onder gaat in het water bij Theater Sneek werd donderdag symbolisch aangegeven dat de nood aan de man is bij cultureel Sneek. Commissaris van de Koning Brok gooide een reddinsgsboei uit.
Snitser poadia liede needklok
Volgens de commissaris van de Koning doet de provincie al veel om de culturele sector financieel te steunen. Geld kan hij niet toezeggen. Maar de noodtoestand in de cultuur heeft wel de aandacht van de voormalige burgemeester fan Sneek. Hij gaat z'n best doen om hierover gesprekken aan te gaan met collega-commissarissen, de minister en de gemeente Súdwest-Fryslân.
Directeur Wybren Buma van Cultuurkwartier Sneek had niet gerekend op een envelop met geld. Hij is blij met de aandacht die de commissaris aan het probleem schenkt.
"De handreiking die hij doet, de aandacht die hij heeft voor cultuur en dat hij er achter staat dat deze gemeente een goeie culturele infrastructuur moet hebben en dat hij zijn invloed wil aanwenden. Dat is een groot winstpunt op dit moment."
Commissaris van de Koning Brok in poppodium Het Bolwerk Sneek © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Als compensatie voor de lege zalen is het cultuurcentrum begonnen met het inzamelen van sponsorgelden van bedrijven en particulieren die de cultuur een warm hart toedragen
Brok wees verder nog op de verantwoordelijkheid die de gemeenten hebben voor de podiumkunsten, ook al valt er geen financiële steun te verwachten.