Rapport over vergunningen festivals maakt indruk op raad Leeuwarden

Het rapport over de festivalvergunningen van de rekenkamer heeft diepe indruk gemaakt op enkele Leeuwarder politieke partijen. Zo is collegepartij PvdA erg geschrokken van de conclusies die er getrokken zijn, maar ook oppositiepartij VVD neemt de kritiek erg serieus. Deze week werd het rapport gepresenteerd waarin de gemeente onder andere van tunnelvisie beschuldigd werd. Ook zou er te weinig naar de burger geluisterd zijn en zouden uitspraken van de rechter niet goed zijn uitgevoerd.
Gemeenteried Ljouwert © Omrop Fryslân, Willem de Vries
PvdA-raadslid Mirka Antolovic is erg geschrokken: "We vertrouwden erop dat alles volgens de regels was verlopen, maar nu lees je in het rapport dat dat niet helemaal het geval is geweest. Wat nog wel een beetje geruststellend is, is dat dat niet doelbewust is gegaan", zo zegt zij.
Binnenkort zal er in de raad over gediscussieerd worden, maar dan wel zonder de verantwoordelijke wethouder Sjoerd Feitsma, die inmiddels een andere baan heeft. Volgens Serge Hollander van de VVD is dit geen mooie erfenis voor de nieuwe wethouder Hein Kuiken. "Ik heb Sjoerd Feitsma lang meegemaakt, ook in de raad, en ik weet ook dat Sjoerd het met hart en ziel deed, en het met de beste bedoeling heeft gedaan, hij heeft misschien tunnelvisie gehad, dat kan, maar heeft ook veel voor elkaar gekregen", aldus Hollander.
Verslaggever Willem de Vries sprak met raadsleden Mirka Antolovic en Serge Hollander