Flyers en Thialf kibbelen over ijsvloer: internationaal toernooi kan niet doorgaan

Meerdere toernooien die begin september zouden plaatsvinden in de ijshockeyhal van de UNIS Flyers staan op de tocht, omdat het ijs in de hal nog steeds niet klaar is .Bij de UNIS Flyers zit de frustratie hoog, en dan vooral omdat het niet goed gecommuniceerd zou zijn. Volgens directeur Marc Winters van Thialf wisten ze bij de Flyers echter allang dat het ijs op 1 september nog niet klaar zou zijn.
Flyers lilk op Thialf
Er ligt op dit moment nog geen ijs, omdat er deze zomer reparaties aan het leidingsysteem zijn geweest. Die zijn nog niet helemaal klaar en dus ligt er pas op 10 september ijs in de hal. "Dat betekent eigenlijk vrij acute problemen. We hebben in het weekend van 5 september een internationaal dames ijshockeytoernooi op het programma staan. Dat betekent dat clubs uit Duitsland en België hier naartoe komen om de strijd met elkaar aan te gaan. Je kan je voorstellen dat het bijzonder is dat die clubs in deze coronatijd naar Nederland komen. Ze hebben uiteraard ook al hotels geboekt, dus dat brengt kosten met zich mee", zegt Lenneart Scheenstra, voorzitter van de jeugdafdeling van de Flyers.
Lennart Scheenstra voorzitter van de jeugdafdeling van de Flyers
Dat toernooi was bij Thialf niet bekend, zegt directeur Winters. Qua communicatie is dat een belangrijk punt in deze. Afgelopen week kwam ineens naar voren dat er dan een toernooi gepland is. Ik heb intern nagevraagd, maar er is verder helemaal niemand die iets wist van een toernooi op 5 en 6 september. Ik heb ook aan de ijshockeyvereniging gevraagd stuur ons eens de aanvraag voor het ijs, maar ik heb nog niets ontvangen. Ik denk dat er iets mis gaat met de communicatie van de vereniging onze kant op. Wij zijn niet op de hoogte van het feit dat er op 5 en 6 september een toernooi gepland was", zegt Winters.
Dat toernooi kan dus niet doorgaan. Tot verbazing van de Flyers. "We hadden gepland om per 1 september weer te starten met ons ijshockeyseizoen. Dat hebben we ook zo afgesproken met Thialf. Twee weken geleden kregen we het bericht dat het ijs niet op tijd klaar zal zijn. Dat is een enorme teleurstelling", zegt Scheenstra.
© Martin de Jong
Volgens Thialf klopt het niet dat er pas twee weken bekend is dat er op 1 september geen ijs ligt. "We hebben dat 14 juli besproken, en ik heb dat 15 juli ook nog eens op papier gezet en gecommuniceerd. In de zomer is nog een paar maal contact geweest, dat het begin september lastig gaat worden. Uiteindelijk wordt die planning steeds nauwkeuriger. Op een gegeven moment hebben aangegeven dat er niet eerder ijs zal liggen dan ongeveer 10 september", zegt Winters.
Er is echter nog wel een kans dat het ijs er wat eerder ligt, maar het weekend van 5 en 6 september lukt volgens Winters in elk geval niet. Misschien ligt het er een of twee dagen eerder, maar eerder niet", aldus Winters. Flyers heeft in september nog twee andere toernooien op het programma staan, die zouden met deze planning wel door kunnen gaan.
Marc Winters, directeur fan Thialf