Ejuke voor recordbedrag naar Rusland, clubs zijn al akkoord

Heerenveenspeler Chidera Ejuke is met een club in Rusland in onderhandeling over een transfer. De Friese club heeft met CSKA Moskou een akkoord bereikt over een transfersom van rond de 12 miljoen euro.
© www.orange-pictures.nl
Met dat bedrag komt Ejuke in de top drie van de duurste uitgaande transfers in de clubhistorie. Alleen Afonso Alves en Miralem Sulejmani waren duurder.
Ejuke kwam vorig jaar over van het Noorse Valerenga. SC Heerenveen betaalde toen 2 miljoen euro voor de Nigeriaanse vleugelaanvaller. Het afgelopen seizoen was Ejuke goed voor negen doelpunten en vier assists.

Versterking

Over twee weken begint het nieuwe seizoen. De voorbereiding van Heerenveen is tot nu toe slecht. Alle oefenwedstrijden gingen verloren. Heerenveen speelde onder andere tegen NAC Breda en De Graafschap.
Trainer Johnny Jansen heeft al om versterking gevraagd. Maar de miljoenen die de club nu binnenhaalt, kunnen niet allemaal besteed worden aan nieuwe spelers. Een groot deel van het geld is nodig om het operationele verlies van de club te compenseren. Het gaat per jaar om meer dan zes miljoen euro.
Het geld dat overblijft mag worden geïnvesteerd in de selectie. Technisch manager Gerry Hamstra heeft aangegeven dat er nog zes spelers bij moete : een tweede keeper, een centrale verdediger, twee middenvelders, een spits en eventueel nog een vervanger voor Ejuke.
De selectie is momenteel vijf dagen op trainingskamp. Op de laatste dag is er een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück. Die ploeg speelt in de Tweede Bundesliga.