Henk de Jong ziek thuis: "Je schaamt je er soms zelfs voor"

Cambuur-trainer Henk de Jong had vorige week buikgriep en was daarom even niet op de club. Maandag kwam daarbij dat zijn vrouw ook ziek is. Dus kon hij opnieuw niet aan het werk zoals hij zelf wil. Zijn vrouw wordt maandag getest. De Jong is wel even op de club geweest en op afstand met wat mensen gesproken. Maar hij wil gewoon weer aan de slag. "Ik wil werken, me niet ziek melden. Je schaamt je er bijna voor."
De Sportcast met als gast Henk de Jong:
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren. Daar vind je ook de podcastafleveringen over 10 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.
Meerdere Cambuur-supporters waren al aan het speculeren: heeft Henk corona? Is hij ziek? Of gaat hij naar een nieuwe club? "Nee hoor, zelfs als Oranje komt blijf ik bij Cambuur. Maar ik kan zo niet aan het werk zoals ik ben gewend. Dat is wel heel vervelend, maar dit is ook de nieuwe realiteit, hè? Hier moeten we mee omgaan. Maar we moeten wel voetballen."
Cambuur begint vrijdag weer met de competitie: NEC komt op bezoek. "Ik heb in de VI een dubbelinterview gehad met Mike Snoei, de trainer fan De Graafschap. Hij zegt dat wij de absolute favoriet zijn. Mooie kerel is dat, hahaha. Maar mensen moeten niet vergeten dat andere clubs ook financieel meer mogelijkheden hebben. NAC, NEC, je moet Almere City ook niet vergeten."
Cambuur eindigde vorig seizoen als eerste in de competitie, na 29 wedstrijden, en raakte eigenlijk geen spelers kwijt. "We zijn er beter op geworden. We hebben een goede groep en de voorbereiding was ook goed. Als we bij de eerste twee eindigen, hebben we het goed gedaan."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten je in de Sportcast elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.