Partuur Marten Bergsma pakt winst in Easterlittens

De hoofdklassepartij van Easterlittens is zondagmiddag gewonnen door het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. In de finale waren ze met 5-4 en 6-2 te sterk voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Bergsma werd ook uitgeroepen tot koning.
Het was alweer de vierde keer dit jaar dat het partuur van Bergsma de winst pakten in de hoofdklasse. Bergsma, Drent en Kootstra hadden de finale gehaald door met 5-1 en 6-6 te winnen van Haye Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma. Van den Bos, Triemstra en Steenstra waren met 5-0 en 6-6 veel te sterk voor Bauke Triemstra, Erwin Zijlstra (die de geblesseerd uitgevallen Sjoerd de Jong verving) en Pieter Jan Plat.

Partuur Tuinenga wint Wjelsryp

De vrouwen kaatsten zondag in de hoofdklasse in Wjelsryp. De winst ging daar naar het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. In de finale tegen het partuur van Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum maakte Bakker het af na een spannende wedstrijd met een boppeslag op 5-4 en 6-6.
De kleine premie in Wjelsryp was voor het partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra.
© KNKB