Drie verdachten aangehouden voor zware mishandeling Sneek

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de zware mishandeling van twee mannen aan de Looxmagracht in Sneek. De verdachten komen alle drie uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Twee van hen zijn 19 jaar, de ander 21 jaar.
© ANP
Op zondag 2 augustus werden een 28-jarige man uit Utrecht en een 28-jarige man uit Amsterdam zwaar mishandeld door een groepje jongeren. De Amsterdammer werd twee keer tegen de grond gewerkt. Hij werd geslagen en tegen z'n hoofd en lichaam geschopt. De Utrechter werd tegen z'n hoofd geslagen en in de gracht geduwd. Ze zijn in het ziekenhuis behandeld.
De mishandeling werd op beeld vastgelegd door camera's in de buurt. De politie gaf de verdachten drie dagen om zich te melden. Toen dat niet gebeurde, bracht de politie de beelden naar buiten. Op basis daarvan kwamen er vijftien tips bij de politie, daarbij werden ook namen genoemd.
De politie heeft zes mannen verhoord en uiteindelijk drie van hen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De andere drie mannen, die ook op de beelden staan, zijn gehoord als getuigen.