Twee Friese scholen mogelijk dicht vanwege corona

In Damwâld en de Westereen dreigen twee scholen de deuren te moeten sluiten omdat bij leerkrachten of bij familieleden van hen een coronabesmetting is vastgesteld.
De Boustien yn De Westereen © Google Street View
Op De Boustien in De Westereen heeft de zoon van een leerkracht corona opgelopen. Die leerkracht moet in thuisquarantaine. Voor de leerlingen op de school wordt vervanging gezocht. Mogelijk moeten ze weer terug naar de situatie van thuisonderwijs.
De besmette zoon van de leerkracht heeft in informele setting contact gehad met collega-leerkrachten van dezelfde school. Uit voorzorg worden die leerkrachten getest op corona, ook omdat een aantal van hen vage klachten heeft. Die uitslagen moeten nog komen. Vier vaste leerkrachten zijn momenteel niet op school aanwezig,
Op de nieuwe fusieschool De Sprankeling in Damwâld is ook een leerkracht met klachten getest. Gert van Tol van de koepel PCBO Danbtumadiel van beide scholen hoopt de uitslag woensdagmiddag te ontvangen. Als deze leerkracht corona heeft, moet de school mogelijk sluiten. Van Tol spreekt van een dramatische situatie. "Dit wil je niet aan het begin van het nieuwe schooljaar."
Gert van Tol van de koepel PCBO Dantumadiel van beide scholen