Schoolboeken ophalen en kaften - ook middelbare scholen zijn weer los

Een tas vol met schoolboeken meeslepen naar huis. Het is traditiegetrouw het begin van het nieuwe schooljaar voor veel leerlingen van middelbare scholen. Ook bij CSG Liudger in Drachten is het maandag druk met leerlingen die hun boeken ophalen.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Twee van die leerlingen zijn de vierdeklassers Ruben Boonstra en Kieran Schraa. Ze hebben hun tassen stampvol met allerlei boeken. Van Engelse leesboeken tot Maatschappijleer. Beide zijn ze blij dat ze eindelijk weer naar school mogen. Ruben: "Ik vond het thuiswerken ook wel prettig, trouwens. Er werd vanaf het begin goed gecommuniceerd met ons. En we hadden wel gewoon toetsweken op school, dus ik had niets te klagen."

Als vanouds

Kieran zit liever op school en is dan ook blij dat alle leerlingen weer naar het Liudger kunnen Ook Ruben heeft er zin in. "Het is niet anders dan ik me had voorgesteld. We gaan weer naar school, dus het is weer een beetje als vanouds."

Enthousiasme in de koffiekamer

Teamleider Geert Jan Renkema is opgelucht dat alle leerlingen weer naar school mogen. "Leerlingen hebben een half jaar thuis gezeten. Het is mooi om te zien dat ze weer contact hebben en dat we het jaar normaal van start kunnen gaan. Het is spannend, maar heel goed te organiseren. Collega's hebben er ook enorm veel zin in, merk ik in de koffiekamer."