Geen Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip dit jaar

De Nationale Fierljep Manifestatie is dit jaar van de baan. De NFM zou dit jaar op 12 september in It Heidenskip zijn. Maar vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen en het uitblijven van versoepeling van maatregelen heeft de organisatie besloten dat het sportevenement niet doorgaat.
Nationale Fierljep Manifestatie yn It Heidenskip © Martin de Jong
De NFM-commissie heeft nog overwogen geen publiek toe te laten en bepaalde nevenactiviteiten en het feest te schrappen, maar volgens de organisatie zou dit veel afbreuk doen aan de opzet van het fierljepevenement. Aan de wedstrijd doen ook altijd veel deelnemers uit andere delen van het land mee, die dan kamperen in It Heidenskip. Maar dan zou nu geen verstandig besluit zijn.

Voor de eerste keer geschrapt

De manifestatie geldt als een soort open NK en als een 'generale repetitie' voor het echte NK. De wedstrijden staan los van de competitie in de provincie. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat het evenement is afgelast.
"De NFM commissieleden snappen dat het besluit zowel voor - als tegenstanders zal hebben. Wij zijn van mening dat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers en publiek voorop staat. Het spijt ons voor degene die zich weer enorm op deze fantastische fierljepdag heeft verheugd maar hopen jullie volgend jaar weer te zien in It Heidenskip," zo laat de organisatie weten.