Joey Veerman: "Nederlaag grote schande, er moeten betere spelers bij"

"Dat wij hier verliezen is al een schande, dat het 5-1 wordt is een nog grotere schande, maar het had ook 8-1 kunnen zijn. Ik snap er echt helemaal niks van." Dat waren zaterdagavond de harde woorden van aanvoerder Joey Veerman van Sportclub Heerenveen. Zijn ploeg verloor in Doetinchem met maar liefst 5-1 van De Graafschap.
Aanvoerder Joey Veerman over de wedstrijd:
Joey Veerman
De Graafschap, dat in de eerste divisie speelt, was zaterdag veel beter dan de ploeg uit Heerenveen. En dat steekt, helemaal bij Veerman. "Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt, hoe wij vandaag de goals tegen krijgen. Vooral het verdedigende deel was heel erg matig."

"Zorgwekkend"

De oplossing, die ligt volgens de verdediger voor de hand. "Er moeten betere spelers komen. Iedereen roept dat. Ik ben er ook wel van overtuigd dat dat nog gaat gebeuren. Maar het is jammer, zo begin je niet lekker aan het seizoen. De Graafschap was gewoon veel beter, en dat is zorgwekkend."
Trainer Johnny Jansen over de teleurstellende nederlaag:
Johnny Jansen
Ook trainer Johnny Jansen is het in grote lijnen met zijn aanvoerder eens. "We hebben het slecht gedaan vandaag. Ik had verwacht dat we verder zouden zijn. Of het zorgwekkend is? Wat we vandaag hebben laten zien wel. We moeten natuurlijk nog gewoon een maand en er komen nog mensen bij, maar dit was gewoon slecht."

"Werk aan de winkel"

Dat er kwalitatief nog een inhaalslag moet worden gemaakt, is wel duidelijk. Jansen: "Het lijstje is wel bekend; er moeten versterkingen komen. Elke dag heb ik daar contact over. Er is nog een hoop werk aan de winkel."
© Orange Pictures