Friese bakkerij in actie voor Beiroet: opbrengst puddingbroodjes naar Giro 555

Het is vrijdag de landelijke actiedag om geld in te zamelen voor Beiroet, de hoofdstad van Libanon die voor een groot deel in puin ligt door de grote explosie afgelopen week. Een paar honderd mensen kwamen om, duizenden mensen raakten gewond en nog veel meer mensen raakten alles kwijt. Overal zijn initiatieveen om Beiroet te helpen, zoals bij de Fryske Bakkerij in Boornbergum. De volledige opbrengst van de puddingbroodjes gaat naar Giro 555.
Puddingbroodjes © Bakkerij Bremer
Bakker Folkert Baarsma zat het nieuws op internet voorbijkomen en moest direct denken aan zijn collegabakkers over de grens. "De graansilo's en alles zijn ook weg", legt bakker Baarsma uit. "Als je geen graan hebt, kun je ook geen meel maken. Ze kunnen niets."
"De opzet was eerst laat de mensen een euro bijpinnen bij hun bestellingen, maar dat is niet echt ee nleuke actie. Dus daarom hebben we bedacht dat de volledige opbrengst van de puddingbroodjes naar Beiroet gaat", zegt Baarsma.
Veel mensen zijn bang dat het geld dat opgehaald wordt door corruptie niet op de juiste plaats terecht komt. Baarsma is daar echter niet zo bang voor. "Ik kan het er er zelf helaas niet heenbrengen, anders had ik dat gedaan. Ik denk dat het wel weer wordt opgebouwd, er moet maar wat vertrouwen zijn dat het goed terecht komt", aldus de bakker.
Bakker Folkert Baarsma over zijn actie