Akkrumer dansschool werkt zich in het zweet bij drive in-optreden

Hitte of geen hitte. De leden van de dansschool Dansen in Friesland uit Akkrum hebben zich de afgelopen tijd in het zweet gewerkt voor de voorstelling Summer Dance Intensive. Op een podium naast de sporthal waren donderdagavond drie optredens te zien. Het publiek kwam vanwege het coronavirus in de auto, volgens het uit Amerika zo bekende drive in-concept.
Een van de drie optredens © Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
Volgens de drie organisatoren, Sherryl Joy Cramer, Ilja Rozenberg en Trijntje de Vries, is de voorstelling ontstaan om ook in coronatijd wat leuks voor de dansers te doen. Door een voor de coronatijd aangeschafte buitenvloer ontstond de mogelijkheid om buiten een voorstelling te geven. Het publiek parkeerde met hun auto's rondom de dansvloer om te voorkomen dat ze te dicht bij elkaar gingen zitten. Voor sommige families werd wel een uitzondering gemaakt. Zij mochten in groepjes bij elkaar zitten met genoeg afstand ertussen,
De organisatoren Trijntje de Vries, Ilja Rozenberg en Sherryl Joy Cramer © Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
De leden van de vereniging zijn enthousiast over de voorstelling. Volgens twee van hen, Fiona en Jolien was het bij het oefenen soms wel heet. Maar met genoeg water bij de hand was het wel op te brengen. Ze hopen dat het volgend jaar weer gehouden wordt. Sherryl Joy Cramer sluit dat zeker niet uit, gezien het succes van deze eerste editie.
Verslaggever Gerrit De Boer was in Akkrum