Operaasje Fryske Flagge: Mariët Wezeman krijgt elke maand oranjekoek in Sydney

Van alle landen op aarde is er een emoji van de vlag, maar niet van de Friese vlag. Om daar verandering in te brengen, heeft Omrop Fryslân de 'Operaasje Fryske Flagge' bedacht. De Friese vlag moet in de lijst van emoji's komen, maar dat lukt ons niet alleen. Daarom kunnen Friezen over de hele wereld hun Friese vlag op onze online wereldkaart plaatsen. Wie dat al heeft gedaan, is Mariët Wezeman, ze woont in Sydney, Australië.
© Mariët Wezeman
Mariët Wezeman woont in Sydney. Ze is geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Akkrum. "Mijn Engels was niet zo goed, daar wilde ik verandering in brengen en zo werd het Australië. Ik ben hier 6 jaar geleden op een working holiday-visum gekomen, zou naar huis na een jaar, maar zit hier nog met veel plezier en heb nu een fulltime baan in Sydney in een hotel. Het is een prachtige stad met stranden en het is vaak mooi weer, het is heerlijk hier."
Ze mist Fryslân wel. "Mijn familie en vrienden en ik mis de taal, via social media hou ik contact. En elke maand krijg ik een oranjekoek opgestuurd, mijn ouders hebben een banketbakkerij. Zonder slagroom natuurlijk, maar dat ik doe er hier wel op."

Wat heb je met de Friese vlag?

"De Friese vlag doet me denken aan thuis , aan mijn familie en het prachtige Friese land."
Mariët Wezeman
Met 'Operaasje Fryske Flagge' verzamelt Omrop Fryslân foto's van Friezen over de hele wereld, om zo te laten zien hoe internationaal de Friese vlag is. Het ultieme doel is om voor elkaar te krijgen dat er een Friese vlag-emoji komt.
Meedoen? Stuur je foto in via de Operaasje Fryske Flagge-site. Elke week bellen we op in ons radioprogramma De middei fan Fryslân met een Fries buiten Fryslân.
Al bijna 110 inzendingen zijn op de kaart geplaatst.