Groot deel personeel van restaurant Proefverlof zit in quarantaine

16 personeelsleden van het Leeuwarder restaurant Proefverlof zitten twee weken in quarantaine. Ze zijn in contact geweest met de kok, die positief heeft getest op het coronavirus. Hij was vorige week bij horeca in Dokkum en is daar besmet geraakt. Bij een verspreiding in Dokkum hebben in totaal minstens achttien mensen het virus opgelopen.
Proefverlof
Het gaat in totaal om zo'n 80 procent van het personeel dat in quarantaine moet. Zij hebben geen klachten, zegt mede-eigenaar Willem Schaafsma.
Dinsdag is het restaurant dicht. Daarna is Proefverlof wel open, maar wordt er gewerkt met een kleinere kaart. Dat is besloten na overleg met de GGD. De mensen die wel aan het werk mogen, zijn niet in contact geweest met de besmette kok.
De gasten die de afgelopen periode bij Proefverlof zijn geweest, lopen geen gevaar, meldt het restaurant. "Dat heeft de GGD ons ook 100 procent verzekerd", zegt Schaafsma. "De kok was nog niet zo besmettelijk dat hij zo snel ook anderen kon besmetten."

Zoveelste klap

Het is de zoveelste klap voor Proefverlof. Begin maart ging het restaurant dicht omdat een deel van het personeel ziek thuis zat met een buikgriepvirus. Eind maart moest het restaurant vanwege de landelijke coronamaatregelen dicht en vorige week stond de keuken blank door een kapotte waterleiding.
Willem Schaafsma, een van de eigenaars van proefverlof
© Omrop Fryslân