Bewoners gewond na overval in Beetsterzwaag, twee verdachten opgepakt

Bij een overval op een woning aan de Healwei in Beetsterzwaag zijn dinsdagochtend twee bewoners lichtgewond geraakt. Het gaat om een man van 68 jaar en een vrouw van 67 jaar.
Beetstersweach
De twee daders, een man van 50 uit Drachten en een 35-jarige vrouw uit Beetsterzwaag, vroegen de bewoners een bedrag over te maken naar een andere rekening. Daarbij gebruikten ze geweld, waarna ze vluchtten op een scooter.
"De bewoners vertelden dat er werd aangebeld", vertelt Bert Sietzema van de politie. "Ze werden onder druk gezet om geld over te maken. Dat hebben ze uiteindelijk gedaan. Daarna hebben de bewoners direct de politie gebeld."

Verdachten aangehouden

De politie was snel ter plaatse. Omdat de bewoners de verdachten kenden, lukte het de politie om ze snel op te pakken. "Het signalement is doorgegeven aan de politie-auto's in Fryslân", volgens Sietzema. "Toen daarna het adres van een van de verdachten duidelijk was, werd daar een scooter met warme motor aangetroffen. In de woning in Drachten werden de twee verdachten aangehouden."
Het geld dat de slachtoffers hebben overgemaakt, kon met behulp van de bank worden veiliggesteld. De politie doet nog verder onderzoek naar de zaak.
Bert Sietzema van de politie
© De Vries Media