Partuur Bruinsma verrast met winst in Burgwerd

Het partuur van Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma heeft voor het eerst dit jaar een hoofdklassepartij gewonnen. In de finale in Burgwerd waren ze met 5-2 6-6 te sterk voor de favorieten Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. Het was pas de derde vrijeformatiepartij dit jaar de voor de dames in de hoofdklasse.
© Henk Bootsma
Bruinsma c.s. waren dit seizoen nog niet in de prijzen gevallen, maar plaatsten zich in Burgwerd voor de finale door eerst van het partuur van Sietske Okkema te winnen (5-3 en 6-2) en daarna ook van Nienke Sijbrandij. Op alles aan de hang sloeg Sijbrandij de bal buiten, waardoor de winnaars van de vorige vrijeformatiepartij waren uigeschakeld en het trio-Bruinsma naar de finale ging.

Verrassing compleet

Daarin troffen ze Tuinenga, Bakker en Wijnia. Zij hadden in Morra-Lioessens de eerste partij van het jaar gewonnen en waren daarna verliezend finalist in St.-Annaparochie. Bruinsma c.s. pakten zondag in de finale al snel een voorsprong van 3-0. Daarna pakte het trio-Tuinenga wel een eerst, maar het partuur van Bruinsma liet het niet spannend worden. Op 5-2 6-6 bracht Tuinenga de bal buiten het perk, waardoor Bruinsma, Monfils en Siegersma hun eerste prijs te pakken hebben.
De kleine premie was voor Sijbrandij, Scheepstra en Marrit Zeinstra. Zij versloegen Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol met 5-0 6-6 in de strijd om de derde plaats.