Oefenwedstrijd VV Buitenpost-Harkemase Boys afgelast vanwege corona

De oefenwedstrijd tussen VV Buitenpost en Harkemase Boys gaat zaterdagmiddag niet door. Daar heeft het bestuur van Buitenpost op het laatste moment toe besloten, omdat er meerdere besmettingsbrandhaarden zijn in de regio. Twee spelers van VV Buitenpost zijn getest op het coronavirus en wachten op dit moment hun uitslag af.
© Google Street View
Vorige week zaterdag werd een voetbalwedstrijd van VV Kollum nog stilgelegd, omdat een van de spelers besmet was met het coronavirus. Die speler was echter niet aanwezig bij de wedstrijd. Vier ploeggenoten gingen in quarantaine. Ook twee spelers van VV Dokkum zijn besmet met het coronavirus.
Dat gaf voor VV Buitenpost en Harkemase Boys de doorslag om de wedstrijd van zaterdag niet door te laten aan. "Dan wordt het wel heel link. Er staat veel op het spel voor de spelers", legt Rudi Stuursma, plaatsvervangend voorzitter van VV Buitenpost, uit. "Wij verwachtten zaterdagmiddag ook heel veel toeschouwers. Zolang er geen zekerheid is dat de spelers negatief testen, willen we dat risico niet lopen."
Als de uitslag van de tests negatief is, gaan de trainingen weer verder. Dinsdagavond staat er een oefenwedstrijd tussen VV Buitenpost en FC Burgum op het programma. "Als de uitslag negatief is, gaat die gewoon door", besluit Stuursma.
Rudi Stuursma, plaatsvervangend voorzitter van VV Buitenpost