25 jaar Kameleondorp Terherne: de nieuwe Hielke en Sietse komen uit Utrecht

In totaal 16 miljoen verkochte boeken, twee speelfilms, een tv-serie en een Kameleondorp in Terherne dat 25 jaar bestaat. Dat is de opbrengst van de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer door de jaren heen. Vanaf vrijdag is het een week lang feest in het Kameleondorp. Vrijdag zijn de 'nieuwe' Hielke en Sietse bekendgemaakt, de jongens die de tweeling in de nieuwe film spelen.
Kameleondoarp Terherne
De aftrap van de activiteiten was de onthulling van de Kameleonboot op het nieuwe 'Kameleonplein' in het dorp. Er zijn diverse attracties geplaatst. Ook vertelden Hielke en Sietse over de nieuwe Kameleonfilm die deze zomer wordt opgenomen.
In 1995 ontstond het Kameleondorp in Terherne, opgericht door een groep enthousiaste mensen uit het dorp. Dat naar aanleiding van een prijs die schoolkinderen aan de schrijver van de Kameleonboeken, Hotze de Roos, hadden gegeven, omdat ze zijn boeken het mooist vonden.

Hielke en Sietse uit Utrecht

'Hielke en Sietse' waren zelf in Terherne om te vertellen over de nieuwe Kameleonfilm, waar deze zomer dus opnames voor worden gemaakt. De jonge acteurs heten Sens en Imme Gerritsen. Ze zijn 14 jaar oud en komen uit Utrecht.
Kameleondorp in Terherne © Omrop Fryslân