Nyck de Vries vierde in Berlijn bij herstart Formule E

Autocoureur Nyck de Vries is bij de eerste race na de herstart van de Formule E in Berlijn als vierde geëindigd. De coureur uit Sneek had zich als vierde gekwalificeerd, maar pakte één plaatsje in de race. De winst ging naar klassementsleider Antonio Félix da Costa uit Portugal.
© Formula E
Halverwege de race reed de Nederlander Robin Frijns tegen de muur op, waardoor de safety car op het parcours kwam. De Vier lag toen vierde. Nadat de coureurs weer los konden, haalde hij ook André Lotterer nog in. Dat kon hij niet volhouden: een kwartier voor de finish pakte Lotterer zijn derde plaats terug.
De Vries werd ook nog ingehaald door Sam Bird, maar de Sneeker coureur pakte zijn vierde plek terug, door Jean-ëric Vergne voorbij te rijden. Die vierde plaats kon hij tot de finish tegenhouden.

Klassement

De vierde plats is De Vries z'n beste prestatie tot nu toe in de Formule E. Hij pakte er twaalf punten mee voor het klassement. Hij staat nu twaalfde.

Klassement Formule E na zes races

Koereur Punten
1. Antonio Félix da Costa 97
2. Mitch Evans 56
3. Maximilian Günther 48
4. Alexander Sims 47
5. Stoffel Vandoorne 46
6. Sam Bird 44
7. André Lotterer 43
8. Lucas di Grassi 40
9. Sébastien Buemi 33
10. Edoardo Mortara 32
11. Jean-Éric Vergne 31
12. Nyck de Vries 30
Voor de coronacrisis waren er vijf races verreden in de Formule E. Op het oude Tempelhof-vliegveld in Berlijn wordt deze weken het seizoen afgemaakt. Dit was de eerste van zes races op die locatie. Donderdag komen de coureurs opnieuw in actie, dit weekend twee keer en dan volgende week ook nog twee keer.