Sipke Hulshoff jaar langer assistent-trainer bij FC Volendam

Assistent-trainer Sipke Hulshoff maakt een jaar langer deel uit van de technische staf van FC Volendam. Dat schrijft de club op hun website. De Twijzelaar (45), die sinds 2019 als rechterhand van trainer Wim Jonk werkzaam is bij FC Volendam, verlengt zijn contract tot de zomer van 2022.
Sipke Hulshoff © OrangePictures
Hulshoff heeft inmiddels aardig wat trainingservaring. Hij is lang en in verschillende functies, waaronder interim-hoofdtrainer en assistent-trainer, werkzaam geweest bij SC Cambuur. Daarnaast heeft Hulshoff een verleden bij onder andere FC Groningen, Red Bull Ghana, Al-Arabi en diverse amateurclubs.
Hulshoff gaat komend seizoen zijn tweede jaar in als assistent van Jonk. De twee werkten eerder samen tijdens de UEFA Pro opleiding.
"Uit het tussentijds verlengen van mijn contract spreekt veel waardering", stelt Hulshoff. "De samenwerking tussen Wim, mij en de rest van de staf voelt als vertrouwd en goed. De ambities van de club spreken me nog steeds enorm aan."
Sipke Hulshoff by FC Volendam © Omrop Fryslân
Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de contractverlenging. "Er is een goede chemie tussen Wim, Sipke en de andere stafleden; iedereen kan werken vanuit eigen kracht en samen vullen ze elkaar op een hele natuurlijke manier aan."
Van Leeuwen prijst de kwaliteiten van de assistent-trainer. "Sipke ademt voetbal, zijn passie voor het trainersvak is enorm en dat straalt hij ook iedere dag uit. Zijn fanatisme, gekoppeld aan positieve coaching, werkt heel goed voor onze jonge groep. Het is mooi dat de waardering voor Sipke zoals die leeft binnen de club, nu ook tot uiting komt in deze nieuwe verbintenis."