Crowdfundingsactie voor plasdras bij Wommels is een succes: aanleg kan beginnen

De werkzaamheden aan het plasdrasgebied bij Murk Nijdam in Wommels zijn volop in gang. Nijdam kwam vorig jaar in het nieuws met een crowdfundingsactie. In samenwerking met het Agrarisch Natuurfonds Fryslân wil hij in Wommels een groot stuk weiland omtoveren tot plasdrasgebied. Zo kunnen weidevogels een mooi plekje krijgen. De crowdfundingsactie loopt goed en dus kan er deze week gestart worden met de aanleg van het plasdrasgebied.
Crowdfundaksje
Het land van Murk Nijdam in Wommels is de afgelopen weken afgegraven zodat het weiland in oktober onder water kan worden gezet. Het gaat om drie hectare grond in totaal. Ook staan er al vogelkijkhutten op het weiland voor fotografen en bezoekers. Nijdam is blij dat er eindelijk iets gebeurt. "Ik hoop dat het aantal weidevogels zal verdubbelen en dat daar heel veel mensen van mogen genieten."
Eddy de Boer is van Agrarisch Natuurfonds Fryslân en heeft zich bezig gehouden met de crowdfundingsactie. "We hopen zo de weidevogel te behouden voor Fryslân. Deze drie hectare is volledig gefinancierd met crowdfunding. We vinden het geweldig dat het zo goed loopt."
Murk Nijdam en Eddy de Boer © Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Verslaggever Willem Vermeltfoort bij het plasdrasgebied in Wommels