Uitspraak in kort geding Leeuwarder City Train volgt deze week

De rechter doet woensdag of donderdag uitspraak in het kort geding van de eigenaar van de City Train tegen de Veiligheidsregio Fryslân. Het toeristentreintje in Leeuwarden mag maar met de helft van de capaciteit rijden, omdat er anders geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
Utspraak yn koart pleit City Train folget dizze wike
Er zitten wel schermen tussen de bankjes, maar dat vindt de Veiligheidsregio niet genoeg. Eigenaar Jelle de Visser van City Train wilde zich daar niet bij neerleggen en spande daarom een kort geding aan. Voor hem is het financieel niet haalbaar om op de helft van de capaciteit te rijden.
© Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
Jelle de Visser: "Ik vond het een goede rechtszitting. De rechter had begrip voor wat we graag willen." In het treintje kunnen 60 mensen mee. "Nu nemen we gemiddeld 15 tot 20 mensen mee." Het zorgt voor minder inkomsten maar het is ook vervelend. "Mensen snappen niet dat ze niet mee mogen, want er zitten toch schermen tussen de bankjes. Of ze liegen dat ze op hetzelfde adres wonen, terwijl we denken dat dat niet zo is."
Daan Postma, compagnon van De Visser: "We moeten steeds mensen weigeren en we hebben beperkte capaciteit terwijl we ze veilig kunnen vervoeren. We vragen om twee personen op een bank."
Jelle de Visser en Daan Postma