VIDEO: Kitsurfen bij de Afsluitdijk, "Als het waait, wil ik 't niet missen."

Kitesurfen is de grote passie van Koen van Bolhuis. Als het ook maar een beetje waait, is hij niet meer te houden. Koen wordt dan onrustig en moet het water op. "Als het waait, dan wil ik dat niet missen," zegt hij. Een gewone baan is niks voor Koen en daarom heeft hij in 2008 zijn eigen kitesurfschool opgericht. Het stuk IJsselmeer bij Kornwerderzand is zeer geschikt om les te geven. Er zijn geen hoge golven en het water is ondiep. Ideaal voor de beginnende cursist.
FIDEO: Kitesurfer
Koen heeft het op het moment flink druk met het geven van lessen. "Door corona blijven veel mensen deze zomer thuis of ze gaan op vakantie in eigen land. Maar ze willen toch iets doen, een perfect moment dus om het kitesurfen te leren." Voor Koen is de sport een uitlaatklep. "Soms heb je stress van het werk of thuis. Als je dan het water op gaat, vergeet je alles en is je kop weer leeg. Zolang ik kan, zal ik blijven kitesurfen."
De komende vier jaar ondergaat de Afsluitdijk een flinke verbouwing. De dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater. In 32 reportages, evenveel als het aantal kilometers van de Afsluitdijk, vertelde Omrop Fryslân en NH Media het verhaal van het iconische bouwwerk door de ogen van de mensen die elke dag met de dijk te maken hebben. Alle verhalen en het andere nieuws over de Afsluitdijk zijn te vinden op onze themasite.