82 miljoen luisteraars: Coño van DJ Puri is het meest gestreamde Nederlandstalige nummer ooit

Het nummer 'Coño' van DJ Puri is met meer dan 82 miljoen streams op Spotify het meest beluisterde Nederlandstalige nummer ooit. In 2017 kwam het nummer uit en het werd meteen de eerste grote hit van de Sneker dj en producer. Dit jaar werd het nummer ineens nog populairder, toen mensen erop begonnen te dansen op sociaal medium TikTok.
© Omrop Fryslân
Op moment zijn er bijna 20 miljoen filmpjes op TikTok gemaakt met het nummer. Daardoor hoorde ook Jason Derulo, een grote Amerikaanse artiest, Coño. Hij zocht contact met Puri, waarna ze eerder deze maand een Engelstalige versie uitbrachten. Ook die versie is nu al bijna 15 miljoen keer afgespeeld.
Op Spotify wordt ook bijgehouden hoeveel alle nummers van een artiest in een maand afgespeeld worden. Dat is voor deze maand bij Puri meer dan 7,5 miljoen.
In 2018 maakte Omrop Fryslân al een reportage over Puri en 'Coño':
82 miljoen kear: Coño fan DJ Puri
Op zijn Instagrampagina laat Puri weten: "WAUW.. Meest gestreamde nederlandse track en meeste maandelijkse luisteraars v NL op spotify!! Jonge jongen uit friesland met een droom, en die droom word werkelijkheid.. DOOR JULLIE!!"
© Instagram, purionthebeat
Nederlandstalige hiphop doet het goed op Spotify: de vorige nummer één was 'Cartier' van Dopebwoy, die op dit moment bijna 82 miljoen streams heeft.