PC-voorzitter Ids Hellinga: "Kom woensdag niet naar het Sjûkelân"

"Kom woensdag niet naar het Sjûkelân in Franeker." Dat is de oproep van PC-voorzitter Ids Hellinga. Vanwege het coronavirus wordt er dit jaar geen PC georganiseerd in Franeker. Toch bereiken de organisatie diverse geluiden van mensen die van mensen die toch naar het Sjûkelân willen komen. En dat is beslist niet de bedoeling, benadrukt Hellinga. "Zet de radio aan, maar kom niet."
PC-foarsitter Ids Hellinga: "Kom woansdei net nei it Sjûkelân"
Nadat vorige week definitief het besluit werd genomen om de PC dit jaar definitief te schrappen, werd bekend gemaakt dat er als alternatief een juniorenpartij wordt georganiseerd op woensdag. "We nodigen bovendien alle oud-PC winnaars uit", vertelt Hellinga. "Er mogen echter niet meer dan 150 mensen komen, maar er bereiken ons geluiden dat mensen naar Franeker willen komen om de gok te nemen hierbij aanwezig te zijn. We roepen mensen op om beslist niet te komen, maar af te stemmen op Omrop Fryslân radio en tv."

Hekken om het Sjûkelân

De PC-organisatie is verantwoordelijk om er voor te zorgen dat er niet te veel mensen op het veld komen. Om het kaatsveld staan hekken, zodat mensen niet zomaar binnen kunnen komen. Hellinga: "We hopen op begrip van de kaatsliefhebbers om deze dag thuis te beleven. We hebben een prachtig programma samengesteld om via radio of tv thuis te genieten."
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
Ids Hellinga

Mis niets van de PC met Omrop Fryslân

Aanstaande woensdag staat Omrop Fryslân uitgebreid stil bij de PC. Op radio en tv kunt u de hele dag genieten van live reportages en interviews met oud-winnaars van de beroemde kaatspartij. We sluiten de dag af om 18.00 uur met PC Kafee, dat online te volgen is.