De schaatsen kunnen weer uit het vet: het zomerijs in Thialf is klaar

Ondanks de voorspellingen voor mooi zomerweer komend weekend zetten ze in Heerenveen de muts weer op. Het zomerijs van Thialf is sinds maandag de plek voor topschaatsers. Langebaanschaatsers kunnen vanaf maandag trainen op de 400 meter-baan. Het ijs blijft tot 14 september liggen, de datum dat het winterseizoen begint. Shorttrackers konden al vanaf 13 juli gebruikmaken van de ijsbaan op het middenterrein van Thialf.
Simmeriis yn Thialf © ANP
Marc Winters, directeur-bestuurder van Thialf, is blij met de kwaliteit van het zomerijs. "Dit ijs is gelijk aan het winterijs. De baan ligt er prachtig bij." De komende zeven weken kunnen topschaatsers die dat willen hun rondjes rijden. Daar zit een prijskaartje aan, geeft Winters toe. Schaatsbond KNSB en Thialf hebben daarover een akkoord gesloten.
Eerder was er ophef over het zomerijs, onder andere omdat Sven Kramer niet te spreken was over het feit dat schaatsers naar Inzell moesten om te trainen en in de zomer niet in Heerenveen terecht konden. Volgens Winters is er geen reden tot klagen, omdat het zomerijs in vergelijking met voorgaande jaren niet later is dan normaal.
Directeur Marc Winters van Thialf