Galama zegeviert in It Heidenskip, Van der Wal al voor de derde keer winst

Ysbrand Galama uit Workum werd zaterdagavond eerste in de derde fierljepwedstrijd van het seizoen in It Heidenskip. Hij sprong op het terrein van zijn eigen vereniging 20,23 meter. Een finale was er vanwege de regen niet. Alle deelnemers hebben wel driemaal kunnen springen, dus de wedstrijd was geldig.
Galama triomfearret yn It Heidenskip
De nummers twee en drie in de senioren topklasse zijn Freark Kramer (18,76) uit It Heidenskip en Sytse Bokma (18,30) uit Hindeloopen geworden.
De Friese leiderstrui is na drie wedstrijden nog altijd in handen van Bart Helmholt. Hij ljept nu nog in de tweede klasse, maar staat in het klassement bovenaan. Ysbrand Galama staat na de winst nu tweede in het klassement.
© Martin de Jong

Van der Wal pakt derde dagtitel

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Marrit van der Wal, ook uit It Heidenskip. Zij sprong 15,57 meter en liet daarmee Anneke Broersma (14,19) uit Lemelerveld en Sigrid Bokma (14,18) uit Hindeloopen achter haar. Het is bovendien al de derde keer dat ze wint bij de vrouwen.

Faber wint met PR

Bij de junioren is Peter Faber uit Oldehove eerste geworden met 18,67 meter, een nieuw persoonlijk record. Na hem kwamen Rutger Haanstra (18.08) uit It Heidenskip en Riemer Durk Krol (16,60) uit Heeg. Bij de jongens gingen de prijzen naar Wytse Steensma (15,29), Jelmer de Jong (14,89) en Germ Terpstra (14,76), en bij de meisjes naar Pytrix Westra (13,20), Inger Haanstra (13,17) en Hanneke Westert (13,13).
Peter Faber wint by junioaren yn It Heidenskip
© Martin de Jong