Politie Leeuwarden schrijft 25 proces-verbalen bij verkeerscontrole Junokade

De politie van Leeuwarden heeft vrijdagnacht 25 proces-verbalen opgemaakt in de omgeving van de Junokade. De politie kreeg klachten over geluidsoverlast en het rijgedrag van sommige autobestuurders die daar bijeen komen. Daarom heeft de politie samen met de handhaving en het Team Verkeer een grote controle opgezet.
© ANP
De politie heeft zeven proces-verbalen uitgeschreven voor het onnodig maken van geluid, vijf keer voor het niet volgen van de juiste rijrichting, vijf keer voor het rijden met mistlichten, drie keer voor het niet-rijden met autogordel om, twee keer voor het rijden met te gladde banden en één keer voor het rijden met een kenteken dat niet aan de eisen voldoet.
Verder werd één persoon aangehouden met een ongeldig rijbewijs. Dat is een misdrijf. En ten slotte is er één rijbewijs ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. De controle vond plaats tussen 20.00 uur en 2.00 uur. De politie van Leeuwarden heeft laten weten dat dergelijke gerichte controles vaker uitgevoerd zullen worden.