World Matchplay eindigt voor Danny Noppert in tweede ronde

Danny Noppert is er woensdagavond niet in geslaagd door te gaan naar de kwartfinales van de World Matchplay. De Jouster darter haalde niet zijn niveau van eerder deze week en verloor met 11-7 van tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.
© Orange Pictures
In de eerste sessie van de wedstrijd gingen alle legs met de darts mee. Noppert had wel twee goede finishes nodig van 89 en 72, maar daarna pakte hij de 3-2 voorsprong. Na de pauze kwam Lewis op gelijke hoogte, en brak Noppert via dubbel veertien.

Begin gelijk

De Engelsman leek uit te lopen, maar miste heel wat darts om dat te doen. De Jouster profiteerde en pakte daarna met een finish van 107 opnieuw de voorsprong: 5-4. Lewis hield zijn eigen leg en maakte gelijk voor de laatste pauze.
Noppert zag daarna dat Lewis 120 uitgooide en zijn leg brak, maar even erna was de Fries terug. Vanaf 6-6 liep de tweevoudig wereldkampioen echter snel uit. Die pakte ineens vier legs op rij. Noppert maakte er nog 10-7 van, maar toen gooide de Engelsman de wedstrijd uit.
Afgelopen maandag won Noppert nog van Gerwyn Price, de nummer drie van de wereld. Het televisietoernooi zit er nu echter op voor de Jouster.
De World Matchplay wordt dit jaar niet in het gebruikelijke Blackpool gehouden, maar in Milton Keynes net boven Londen. Dat is vanwege het coronavirus. Bij deze editie van het televisietoernooi mag geen publiek aanwezig zijn in de zaal. Alle darters moesten voorafgaand aan het toernooi een coronatest ondergaan.