Verbod op trekkers bij boerenprotest in provincie Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht heeft per direct een demonstratieverbod voor trekkers afgekondigd in de hele provincie. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) had aangekondigd woensdag bij het RIVM in De Bilt te demonstreren. Volgens de veiligheidsregio kon FDF niet aangeven hoeveel trekkers naar de demonstratie zouden komen.
Foarutsjen op boereprotest
Daarnaast heeft FDF gezegd dat ze geen invloed op kunnen uitoefenen hoeveel boeren mee willen doen. Volgens de Veiligheidsregio is er daarmee een groot risico dat er teveel trekkers zullen afreizen. Dat zou de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Daarom wordt een verbod ingesteld voor het demonstreren met trekkers op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plekken.
Het verbod geldt voor dinsdag en woensdag. Er mag wel door mensen gedemonstreerd worden, met maximaal 2000 personen op 1,5 meter van elkaar en op de aangewezen demonstratielocatie Biltse Rading.

Reactie FDF

Farmers Defence Force zegt dat de actie ondanks het verbod doorgaat. "Jammer dat we nu pas reactie krijgen voor een actie die een week geleden al aangemeld is en waar we tot vandaag (dinsdag, red.) toestemming hadden voor trekkers en mensen", zegt Sieta van Keimpema, woordvoerder van FDF, in reactie op het verbod van de veiligheidsregio.
Van Keimpema roept de boeren wel op om woensdag met de auto naar het protest te komen en dus niet met de trekker.
Sieta van Keimpema fan Farmers Defence Force