Sytse Bokma wint seizoensopening fierljeppen in Burgum

De eerste wedstrijd van het fierljepseizoen in Burgum is zaterdag gewonnen door Sytse Bokma uit Hindeloopen. Hij was de sterkste bij de mannen met een afstand van 20.25 meter. Ysbrand Galama kwam in de buurt, maar werd tweede met 20.01 meter. Nard Brandsma pakte met 19.90 meter het brons.
Omrop Fryslân streamde de fierljepwedstrijd eerder zaterdag live op internet:
Sytse Bokma uit Hindeloopen heeft een goede start van het nieuwe seizoen. Hij kwam in Burgum twee keer over de 20 meter en ook nog twee keer over de 19 meter.
Sytse Bokma wint seizoensiepening fierljeppen yn Burgum
Bij de vrouwen was Marrit van der Wal uit It Heidenskip een klasse apart. Met 16.70 meter pakte zij met afstand de overwinning in Burgum. Sigrid Bokma eindigde op de tweede plaats en werd gevolgd door Tirza Boschma.
Sytse Bokma wint seizoensiepening fierljeppen yn Burgum

Juniorenwinst Rutger Haanstra

Rutger Haanstra uit It Heidenskip pakte met 19.28 meter direct de overwinning bij zijn debuut bij de junioren. Het leverde hem ook een nieuw persoonlijk record op. Lisse van der Knaap won met een afstand van 14.47 bij de vrouwen, maar raakte bij haar sprong geblesseerd. De dagtitel bij de jongens ging naar Wytse Steenstra in 16.62 meter.
Bart Helmholt kwam na vier jaar afwezigheid zaterdag knap terug met een overwinning in de tweede klasse, en een verste sprong van het seizoen.
Sytse Bokma wint seizoensiepening fierljeppen yn Burgum
In totaal staan er elf reguliere wedstrijden op de kalender tot en met 22 augustus. Alle wedstrijden beginnen om 18.30 uur. In september zijn de kampioenschappen gepland. Het FK in Winsum is op 5 september en het NK in Burgum op 19 september.
Sytse Bokma © Martin de Jong