Gedeputeerde Fokkens voegt daad bij het woord en gaat in Fryslân op vakantie

Ga in eigen provincie op vakantie. Dat was eerder het advies van gedeputeerde Avine Fokkens. Dat alles vanwege de coronacrisis. En ze voegde daad bij het woord, want zelf blijft ze ook in eigen provincie. "We vonden het eigenlijk ook wel goed om de ondernemers die het ontzettend zwaar hebben gehad op die manier te steunen", zegt Fokkens.
Deputearre Fokkens foeget die by it wurd en giet yn Fryslân op fakânsje
De gedeputeerde is op dit moment een week in Oudega (Súdwest-Fryslân) en zal daarna nog een week naar Ameland. "Het is hartstikke leuk hier. Leuke dingen ook voor de kinderen. Echte watersportdingen, ze kunnen hier suppen, surfen en zeilen. Wat dat betreft genoeg te doen", zegt Fokkens.
Normaal gesproken gaat de familie Fokkens naar Italië. "Daar is het vaak wel iets warmer dan hier. Dat is misschien wel een nadeel van hier, echt het hele warme weer missen we een beetje. Maar het is niet koud hier. We zitten de hele dag buiten. Dus wat dat betreft is het prima", zegt ze.

Combinatie

Ook de dochter van Fokkens, Sophie, heeft het naar haar zin. "Ik vind het wel heel erg leuk hier. Het is wel wennen en net wat anders dan Italië natuurlijk. Maar ik hou heel erg van windsurfen en dat kan hier ideaal. Dat is hier echt top om te doen en heel gezellig met de andere jeugd hier", zegt zij.
Maar gaat de familie Fokkens nu komend jaar weer in Fryslân op vakantie? "Dan toch liever Italie, maar een combinatie zou perfect zijn. In Italië kun je natuurlijk ook wel windsurfen, maar niet zoals hier in Fryslân", zegt Sophie. Haar moeder kan zich daar in vinden. "Ik vind het leuk dat de kinderen ook wat meekrijgen van andere landen. Maar ik zou ook nog wel een week naar Fryslân willen, met name watersport is voor de kinderen erg leuk", aldus de gedeputeerde.
Verslaggever Jantine Stoffers op bezoek bij de familie Fokkens
Avine Fokkens en haar familie op vakantie © Omrop Fryslân, Jantine Stoffers