UPDATE: A32 bij Heerenveen weer open, eerder groot camperongeluk

Door een ongeluk op de A32 in de richting van Heerenveen, ter hoogte van het tankstation bij Oldeholtwolde, was de weg Fryslân in tot 19.00 uur afgesloten. De politie moest onderzoek doen naar het ongeluk en daarnaast lag de weg bezaaid met spullen uit een betrokken camper.
UPDATE: A32 by It Hearrenfean oant 19.00 oere ticht troch grut camperûngelok
De snelweg A32 in de richting van Heerenveen was bij afslag Wolvega helemaal afgesloten. Vanaf Steenweek stond er voor de afslag Wolvega nog een flinke file. De weg was in zuidelijke richting deels afgesloten. Verkeer in deze richting kon wel passeren via de vluchtstrook. Er waren vier ambulances aanwezig.

Geen letsel, opvang in gemeentehuis Wolvega

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer zijn er geen mensen met ernstig letsel. Een persoon is in een ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Mensen die betrokken waren bij het ongeluk, werden opgevangen in het gemeentehuis van Wolvega. Mogelijk is het ongeluk ontstaan doordat een vrachtwaren lading verloor op de weg, maar daar wordt op dit moment nog onderzoek naar gedaan.

Omleiding

"Het is een ravage, want er was een aanrijding tussen een vrachtwagen en een camper. Daarna ontstond ene kettingbotsing tussen zeven auto's, een camper en een kleine vrachtwagen met oplegger. De weg is bezaaid met puin, met name uit de camper. Kleding, hout, plastic. De weg is tot 19.00 of 19.30 uur dicht," gaf Hilde Bosma van Rijkswaterstaat aan. "Zo'n zeven mensen zijn lichtgewond. Zij zijn van de weg gehaald."
Hilde Bosma van Rijkswaterstaat
© ProNews