Laatste zoekslag van garnalenvissers naar vermist meisje levert niks op

Nog één laatste zoektocht voordat de garnalenvissers weer aan vaste wal gaan. Ruim 20 kotters hebben donderdagochtend op eigen initiatief nog één ultieme poging gedaan om het 14-jarige Duitse meisje dat sinds zaterdagavond wordt vermist te vinden. Ze worden geassisteerd door de KNRM.
Hoewel de officiële instanties woensdagmiddag aankondigden de zoektocht naar het meisje stop te zetten, wilden de garnalenvissers nog één keer alles op alles zetten om haar te vinden. Eerder hielpen ze ook al bij de zoektocht.
Ze werden donderdag geassisteerd door de KNRM van Ameland, Schiermonnikoog en Lauwersoog. Dat is bijzonder, want die zeiden woensdag nog niet meer verder te zoeken.

In linie

De vissers gingen donderdagochtend in alle vroegte van start van de noordoostkast van Ameland. In linie voeren ze in westelijke richting, tot halverwege Ameland.
Daarna zetten ze koers terug in oostelijke richting, om via de oostkant van Het Rif en de Engelsmanplaat omhoog te varen. "Iedereen voer in een lijn met zo'n 100 meter afstand ertussen", vertelt visser Johan Rispens, die meedeed aan de zoekactie.
© Johan Rispens
Visser Johan Rispens over de zoektocht
Ze zochten voornamelijk op de plek waar het meisje in zee verdween. Een aantal boten gooide hun netten daarbij uit. "We hebben bij paal 17, waar de honden wat roken, nog geprobeerd. Maar als ze niet bovenkomt, houdt het op den duur wel op", zegt Rispens.
Meerdere keren was er een melding dat er iets was gezien, maar het bleek iedere keer loos alarm. "Helaas vonden we niet wat we zochten."
De vissers denken dat het meisje niet ver uit de richting is gedreven. "Het is geen slecht weer geweest en er loopt minder stroming dan met springtij." Het is heel lastig te zeggen, besluit Rispens.