Hoger beroep in zaak-Van Seggeren begin november

Het hoger beroep in de zaak van de moord op Tjeerd van Seggeren van Kollumerzwaag dient op 2, 3 en 4 november. Dat werd woensdagmiddag duidelijk bij een voorbereidende, proforma, zitting voor het hoger beroep dat in de zaak is aangespannen. Verdachte Jessica B., de weduwe van Van Seggeren, werd eerder veroordeeld tot twintig jaar celstraf.
Heger berop yn saak Van Seggeren begjin novimber
Bij de pro-formazitting werd duidelijk dat de weduwe nog moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat onderzoek zou in maart al plaatsvinden. Door de corona-uitbraak en het ziek worden van haar onderzoeker moest het worden uitgesteld. De planning is dat ze 12 augustus wordt opgenomen. Begin september moet het onderzoek dan klaar zijn. Het rapport is dan op tijd klaar zijn voor de zitting begin november.
Het onderzoek is verder afgerond. Zo zijn de vijf getuigen die de verdediging nogmaals wilde horen inmiddels verhoord. Voordat de zaak door het Hof inhoudelijk wordt behandeld, is er begin oktober volgens protocol eerst nog weer een pro-formazitting.
Verslaggever Hayo Bootsma over de pro-formazitting
© De Vries Media