NHL Stenden haalt Europese subsidie van 5 miljoen euro binnen

NHL Stenden Hogeschool heeft, met zeven andere Europese onderwijsinstellingen, een Europese subsidie van vijf miljoen euro voor internationale uitwisselingen binnengehaald. Met het geld willen ze studenten en docenten meer internationale kansen bieden.
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
De subsidie die de hogescholen binnenhaalden, is de zogeheten Erasmus+-subsidie. Die wordt toegekend aan projecten die de kennis van studenten en onderwijspersoneel vergroten door ze internationale ervaring op te laten doen.
Bijvoorbeeld in de vorm van een onderzoeksproject waar studenten van scholen uit verschillende landen aan deelnemen of via stages. "Er komen dan studenten van de buitenlandse partners naar hier en er kunnen studenten van NHL Stenden naar die universiteiten", legt Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur van NHL Stenden, uit.

RUN-EU

NHL Stenden zit met zeven andere hogescholen in het zogenaamde RUN-EU-consortium, Regional University of Europe. Het internationale consortium focust zich op regionalisering. Gezamenlijk zetten zij zich in voor uitdagingen waar hun regio's voor staan, zoals leefbaarheid, vergrijzing en duurzaamheid.
Schaper is blij met de subsidie: "We vinden internationale ervaring ontzettend belangrijk, voor onze studenten, medewerkers én ondernemers. Met de subsidie creëren we samen met onze partnerscholen nieuwe mogelijkheden."
Erica Schaper fan NHL Stenden