FDF stelt ultimatum, maar minister Schouten gaat er niet op in

De veevoermaatregel moet 21 juli definitief van tafel zijn, dat ultimatum stelt Farmers Defence Force minister Carola Schouten van Landbouw. Tot de dag van het ultimatum zal er niet geprotesteerd worden. De minister heeft al laten weten dat ze het ultimatum van FDF naast zich neerlegt.
Boeren protestearje op It Hearrenfean © René Wiegmink / ProNews
De boeren zijn het niet eens met de maatregelen van minister Schouten om voer dat voor veel stikstofuitstoot zorg te verbieden. De afgelopen tijd gingen boeren regelmatig de weg op om te protesteren tegen de regel.
"FDF biedt minister Schouten de mogelijkheid om voor 21 juli met ons om tafel te gaan en een werkbare oplossing te bedenken die op draagvlak binnen de sector kan rekenen," schrijft het bestuur van Farmers Defence Force. "Mocht het ultimatum verlopen, dan gaan wij opnieuw optoeren."
De minister wijst erop dat de voermaatregel de steun heeft van de Tweede Kamer. Ze vraagt nog wel extra advies over de voermaatregel. Dat wil ze eerst afwachten.

Reactie Farmers Defence Force

Farmers Defence Force is er natuurlijk niet blij mee dat minister Schouten het ultimatum naast haar neerlegt. "Dat is het tegenovergestelde van wat ze steeds gezegd heeft: dat we samen in gesprek moeten om tot een oplossing te komen. Deze minister laat een andere kant van zichzelf zien", zegt woordvoerder Sieta van Keimpema.
Woordvoerder Sieta van Keimpema over de reactie van minister Schouten