Partuur Van Zwieten wint eerste hoofdklassepartij in Morra-Lioessens

Het partuur van Menno van Zwieten, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar heeft de eerste hoofdklassepartij van het kaatsseizoen in Morra-Lioessens gewonnen. Het partuur Van Zwieten was in de finale met 5-1 en 6-6 te sterk voor het partuur van Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar.
Renze Pieter Hiemstra - goede
De kleine premie was voor het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra, die in de halve finale van het partuur van Van Zwieten verloren met 5-3 en 6-2.

Anderhalve meter

De kaatspartij in Morra-Lioessens was de eerste sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Het publiek moest op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Hiervoor had de organisatie een aantal maatregelen getroffen. In totaal waren er volgens de organisatie tussen de 500 en 600 toeschouwers.
Earste keatswedstriid
Bij de vrouwen was het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia de sterkste. Zij wonnen in de finale van Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum met 5-4 en 6-2.
De kleine premie was voor Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Dat partuur was in de partij om de derde plaats beter dan Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol.
Winnaars bij de vrouwen © Henk Bootsma
Zondag komen de kaatsers voor de tweede keer in actie. De mannen kaatsen dan opnieuw in vrije formatie in Bolsward.
Winnaar Menno van Zwieten na de partij